Verduurzaam 

uw bedrijf!

De gemeente Amersfoort heeft een actie om bedrijven te helpen bij het verduurzamen van hun panden. Als u een energiescan laat uitvoeren dan neemt de gemeente 50% van de kosten voor haar rekening. De drie verschillende energiescans, uitgevoerd door Groendus, bieden eigenaren van zakelijk en maatschappelijk vastgoed inzicht in de kansen en kosten van energiesparing, -opwekking en van het gas af gaan. 

Ik doe mee

Op weg naar schone energie voor Amersfoort

Amersfoort heeft als ambitie zoveel mogelijk daken te benutten voor zonnepanelen en onze energie duurzaam op te wekken. Om zon op dak bij bedrijven te stimuleren biedt de gemeente via Groendus een drietal scans aan. Daarnaast geven ze de mogelijkheid om een bedrijfsdak te verhuren of te leasen aan een Amersfoortse energie-coöperatie. Dat betekent dat bedrijven hun dak wel beschikbaar stellen, maar niet hoeven te investeren in de aanleg van de panelen.

Soorten energiescans

De energiescans variëren van een haalbaarheidsonderzoek naar zonnepanelen tot een uitgebreide energiescan voor besparing of gasloos gaan. De gemeente en de pandeigenaren betalen beide 50% van de kosten voor de scan. Voor deze actie reserveert de gemeente een bedrag van 50.000 euro.

  

Zonnepanelen

Middels een locatiebezoek onderzoekt een projectmanager van Groendus de technische mogelijkheden van een zonnecentrale op het dak of de parkeerplaats. Met de verbruiksgegevens en kWh-tarieven wordt een financiële analyse uitgevoerd. Hieruit volgt een haalbaarheidsrapport met zowel de technische en financiële uitkomsten. Hierin wordt meteen helder of zonnepanelen interessant zijn voor uw bedrijf.

Aanvragen

  Zonnepanelen en LED

Middels een locatiebezoek brengen we de technische en financiële mogelijkheden voor zonnepanelen in kaart. 

Eveneens wordt onderzocht in welke mate het plaatsen van ledverlichting bijdraagt aan energiebesparing. 

Voor de ledverlichting wordt een apart business case opgesteld om inzicht te geven in de investering en terugverdientijd.  

Aanvragen

Complete energiescan

Met een complete energiescan onderzoekt Groendus alle energie-stromen van het pand. Met het uitvoeren van een locatieonderzoek stelt Groendus in detail vast wat het energieverbruik is per proces (elektriciteit, gas en warmte). 

Op basis daarvan wordt een besparingsplan opgesteld, waarna Groendus vaststelt wat het resterend verbruik is. 

Hierop volgt een volledige rapportage.

Aanvragen

Staat hier niet tussen waar u naar zoekt? Laat via het contactformulier onderaan deze pagina uw vraag bij ons achter. 

Een projectmanager van Groendus neemt contact met u op.

Landelijke subsidies

SDE++-subsidie

Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie

ISDE-subsidie

Investeringssubsidie 

Duurzame Energie

Postcoderoosregeling

Nieuwe regeling 

Vanaf 1 januari 2021

Fiscale regelingen

EIA

Energie-Investeringsaftrek

KIA

Kleinschaligheidsaftrek

MIA

Milieu-investeringsaftrek

VAMIL

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen

Expertises Groendus

Groendus werkt aan 100% schone energie voor zakelijk Nederland. De naam Groendus is voor u wellicht helemaal nieuw. Dat klopt, want sinds 1 maart 2021 gaan 5 vooraanstaande bedrijven in duurzame energie verder onder de naam Groendus. Wij helpen al meer dan 1.000 bedrijven, instellingen en overheden op weg naar 100% schone energie. In Amersfoort hebben wij als Greenspread geholpen bij de verduurzaming van onder andere Bedrijventerrein De Wieken. Meer weten over Groendus? Zie www.groendus.nl.

Voorbeelden

Gemeente Neder-Betuwe
Sporthallen Neder-Betuwe van gas los 

Voor de gemeente Neder-Betuwe voerde Groendus voor 6 gemeentelijke gebouwen een haalbaarheidsstudie uit voor zowel zonnepanelen als warmtepompen. Nadien ontwierp Groendus de installaties en verzorgde zij de coördinatie tijdens de uitvoering. De projecten zijn gerealiseerd met een bijdrage vanuit de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). 

   

DEVO in Veenendaal
Advies & beheer WKO/WKK DEVO

DEVO exploiteert een collectieve WKO-/WKK-combinatie waarmee een volledige woonwijk in Veenendaal gasloos verwarmd wordt. Groendus ondersteunt DEVO op het gebied van project- en assetmanagement. Daarnaast adviseert Groendus DEVO over toekomstige uitbreidingen en verdere verduurzaming van de energiecentrale. Hiervoor worden zowel de technische- als financiële consequenties in kaart gebracht.

   

©2021 Gemeente Amersfoort

Built with